Wednesday, June 24, 2009

sejuk ke??


uiiiii...kalo cite pasal sejuk memang aku suke nak tau kenape? sebab aku suke air terjun, air sungai n air hujan huhuhu... maklum je laa sekarang musim tak menentu sekejap panas sekejap sejuk..kalo kat uma sewa aku kt kg baru tuh haikhhh pasang air cond pon belum tentu sejuk dalam bilik..dengan keadaa jerebu kt kl yang kian buruk ni aku selalu rasa nak melarikan diri je..

so aku selalu ambik peluang yang ada disekeliling huhu. bila ade kerja outstation jek..mula la aku planning ngan best buddy unit aku tuk melencong bila abis keje kami kt satu² tempat tuh... nak dijadikan cite bulan lepas banyak kali aku mandi air sungai n air terjun rata² tempat dh pegi tp tak sehebat satu tempat yang jadi peberet aku..tempat tu kat ulu yam baru.. tempat nyer rahsia huhu.. nanti aku buat entry khas tuk tempat tu..

aku n achu n fir

sebenarnya aku nk cite pasal KKB...apa tu? kuala kubu bharu laaa...haha bln lepas aku ada wat pameran n pendaftaran keahlian kat sana bertempat kat Maktab Polis bersempena hari Polis yang ke-200 huhu... lepas abis keje kami mendaki ke Bukit Fraser... disebabkan abang driver kesayangan kami abg din rajin nk bawak..kami pon follow je laaa huhu..

pijot yg segan² nk muntah

walaupun perjalanan nak naik tu ade 2 stage tp aku gigih... cuma kesian kt pijot stage kedua dia dh pening lalat..sebab jalan bengkang bengkok rapat pulak tuhhh aku ngan fir pon bapa kali terjatuh dlm van..gile laju abg din bawak..tp syokk gelakk jek kami sepanjang jalan hahaha. tp stage kedua tuh dia ade time naik 2 jam turun 2 jam so tak la takut sebab xkan bertembung dgn kenderaan len...tp jln dia memang gile pusing!!

sempat posing lagik

sempat kiteorg mandi air terjun kt bkt fraser tuh namenyer air terjun Jeriau.. best gile...dh la tuh tak ramai manusia punnn.. cuma malang nasib kami hujan turun huhuhu...so sempat la mandi 45 min jekk...tak pe janji best hahaha. disebabkan banyak gamba sensor jd aku tak interprem laa kat sini eakk..kang terbeliak mate kowang hahaha..
achu n aku n fir n abg din

pintu masuk Jeriau waterfall

moral of the story aku suke air.....huhuhu jgn plak nk samakan aku ngan badak plak...tampor baru tauuu!!

Tuesday, June 23, 2009

hepi belated!

semoga ayong sehat dan panjang umur!

Thursday, June 18, 2009

ape nie??

uikhhhh..... nie betol ke BOSS ko tegas az? relax jerk ko tido....aku cam x caya jerk bile orang kate BOSS kite tegas, berdisiplin n tepat..huhu ko relax jerkkk... nie siesta atau masuk opis terus tido?? laki sapa la nie... jgn mara laa kalo orang kate ko dah mengembang huhuhu....sekiannn

Friday, June 12, 2009

nanie! nanie! nanie!

selamat pengantin baru pada nanie yang telah melangsungkan majlis hari bahagia bersama ashraf pada 6.6.09 sabtu lepas. Majlis di rumah nanie kat kg makam mersing meriah katenye... dekat ngan kampung aku tuhhh kat kluang huhu..walaupun aku tak dapat pegi umah dia tp adiah dia aku dah awal² beli huhuhuhu... akhirnya kawen jugek korang eahhh.. semoga berkekalan...jangan gadoh² eahhh. maaflah pada nanie sebab aku tak dapat hadir sebab dah planning holiday family masa tuhhh.. katenye ashraf sekali lafaz eahhh....machoo gituu..

selamat pengantin baru!!

Thursday, June 4, 2009

ASTRONAUT!!

dah dua ari tak masuk opis sebab aku outstation ke kuala Kubu..ade program sempena Hari Polis ke-202 di Maktab Polis Kuala Kubu.. rasa busan plak nak masuk kje arini..tapi aku dengar cite TP aku mc sampi jumaat huhuhu...berkobar² la aku nk datang kje arini.. ni la masa nak bergumbira hahaha...bukan apa laaa biase laa...kalo ade bos musti rase tensi kalo kje kannn...(betolkan saya kalo saya salahhh yeee....)

opsss dah melalut dah nie....actualy arinie angkasawan Dr sheikh muzzafar datang library aku (wahhh cam bapak aku jee empunyer library). Ada Program kempen Membaca Kem Remaja Siber yang berlangsung pd jam 9pg -12tghr dia bg ceramah motivasi. Jabatan aku bayar RM12,000 kt dia..fuhhhh.. masa dia masuk kt pintu keris aku n opismate aku sengeh² jek kt situ tetibe² dia tanye nk ambik gambar ke? hahaha..klaka masing² terdiam. tetibe adelah makhluk menjawab 'nakk!!'...terusss je dia berdiri betul² depan aku....wawawawa..apelagik menyelit la aku tepi ketiak dia huhu...mamat tu tinggi mehhh...siap senggol² lagik wahhhh...hakhak..xleh blahhh.. (teringat mase breakfast pg td bukan men kutuk opismate aku kt dia) memandangkan aku bertugas di kaunter kul 10pg so aku cume dpt dengar cite² dia semasa latihan dan drama² swasta dia kat dalam ISS.. setengah jam lebih kurang.... Masa aku tgh menaip nie dia diserbu kat lobi oleh press...nk balek. huhu susah jek jadi orang penting dan dikenali...haiiii betuah laaa badan tp ape yg aku tak lupe dia kate kalo nk jd 'astronaut' gigi tak bole kn tampal... jadi rajin² la gosok gigi!!

video